yazar ve hazırlayan : Afra Tezel
Malzemeler5 su bardağı un
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı ‘ tepeli ‘ aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı ‘ tepeli ‘ tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için;
2 domates( rendelenmiş)
Kaşar dilimleri
Sosis
Salam
Mısır
Hazırlanışı İlk olarak pizza hamurumuz yapılacak. Bir kase içerisine 1.5 su
bardağı ılık su, şeker ve aktif kuru maya konulacak, karıştırılacak.
Karışım 10 dakika dinlendirilecek. Hamur yoğurma kabı içerisine 5 su
bardağı un elenerek konulacak. Un orta yerinden havuz gibi açılacak. 1
tatlı kaşığı tuz havuzun kenarlarına serpilecek.
Kase içerisindeki maya havuzun içerisine boşaltılacak. Üzerine 5 yemek
kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Hamur yoğurma yöntemlerine uygun
olarak pürüzsüz bir hamur yoğrulacak.
Yoğurulan hamur kişilik porsiyonlar olarak bezelere bölünüp unlu bir
tezgahta açılacak. Yağlanmış fırın tepsisine hamurlarımız koyulup
üzerine rendelenmiş domates sosumuz eklenecek. Üzeri sosis, salam, mısır
ve kaşar ile donatılacak. 25 dk 170 C fırında pişirilecek. Afiyet
olsun.