yazar ve hazırlayan: Nevin Musaoğlu
Malzemeler1 kg haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
½ kg havuç
½ kg süzme yoğurt
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tercihe göre 1-2 diş sarımsak
Hazırlanışı-Havuçları rendeleyin, kuru soğanı yemeklik doğrayın.
-Sıvı yağda önce yemeklik doğradığınız soğanı sonra rendelediğiniz havuçları soteleyin.
-Haşladığınız patatesleri geniş bir kaba rendeleyin.
-Sotelediğiniz havuçları patateslerin üzerine dökün. Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
-Patatesli karışımı borcam tepsiye düzgünce yaydırın. Karışım soğuduktan
sonra üzerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt dökün (süzme
yoğurdunun içine çok az su veya yoğurt koyarak seyreltin).
Salatanın üzerini kendi zevkinize göre veya resimdeki gibi maydanoz ve rendelemiş havuç ile süsleyin.
Not: Havuçlu patatesli karışımı resimde görüldüğü gibi yoğurt ile karıştırarak da servis yapabilirsiniz .
Malzeme miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.